Kategorier
Nyhed Projekter

IBOS-Projekt med fokus på kunstig intelligens

Velux Fonden har givet 5,1 millioner kroner til et 3-årigt projekt omkring blinde menneskers brug af kunstig intelligens, AI. Et projekt, der går under navnet projekt ’BlindTech’.

Hvordan anvendes AI-teknologier i dagligdagen? Hvordan indgår de i sociale situationer? Og hvordan manipulerer blinde mennesker kreativt de muligheder, som teknologierne og situationerne giver for at få det bedste ud af dem? De er blot nogle af de spørgsmål, som har fået IBOS, Københavns Universitet, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) til at indgå et samarbejde om projekt ’BlindTech’.

Vi vil undersøge, hvordan mennesker med synsnedsættelse og blindhed udnytter mulighederne i ny AI-teknologi. Kort fortalt, vil vi undersøge, hvordan de mennesker med synsnedsættelse, der er med længst fremme i teknologiudviklingen, særligt anvender tilgængelige AI-løsninger i hverdagen. Her vi vil se på brug af digitale assistenter i hjemmet, fx Google Home, og apps på telefonen, der anvendes, når man er på farten, fx SeeingAI.

Projektet består af etnografiske studier, analyser, workshops, udvikling af lærings- og undervisningsmateriale og formidling til alle interesserede. Vi vil løbende holde jer opdateret om projektet på hjemmesiden og sociale medier.

I kan læse lidt mere om projektet på KU’s hjemmeside

Læs mere og følg projektet på deres LinkedIn side: Projekt Blindtech