Kategorier
Nyhed Uddannelse Ung

Translokation 2020: ’Det er afslutningen på en god tid’

I dag er en god og stolt dag. IBOS har nemlig afholdt translokation for to – nu tidligere – studerende på IBOS’ særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU. Både forældre, medarbejdere og de unge fejrede dagen i IBOS’ have.

Glæden var stor, da unge fra IBOS’ STU, medarbejdere og forældre mødtes til translokation i IBOS’ have. Fejringen startede med fællessang og herefter holdt teamleder for ungeteamet, Ditte L. J. Pedersen, en tale for de unge. En tale, der egentlig skulle have været holdt tidligere, men corona har – som med så mange andre ting – ændret på planerne.

– Det er et stykke tid siden, at I havde den sidste undervisningsdag på STU’en. Så vi er glade for, at det nu kunne lade sig gøre at få afholdt translokationen og få sagt pænt farvel til Magnus og Murat, siger Ditte L. J. Pedersen

Begivenheden har også stor betydning for de to studerende, 21-årige Magnus Sonne Chabert Nielsen og 27-årige Murat Sahiner, for nu kan de markere, at de har afsluttet deres 3-årige uddannelse.

– Jeg har glædet mig til dagen og jeg er glad for, jeg kan holde den med Murat. Det er afslutningen på en god tid. Det bedste har været, at jeg er blevet mere selvhjulpen og er blevet klar til at flytte i egen bolig. Og det har været sjovt. Det er fedt, jeg også har fået gode venner i skolen. Vi har lavet mange forskellige ting sammen – også efter skole. Det er venner, som jeg også kommer til at holde kontakten med fremover, fortæller Magnus Sonne Chabert Nielsen stolt, og tilføjer:

– Det er fedt at være færdig med STU’en, men det er samtidig trist, at det er slut. Tiden er gået hurtigt. Men nu venter der nye ting og jeg føler også, jeg er klar til at komme videre.

Ditte L. J. Pedersen har også fokus på de blandede følelser, der kan være på sådan en dag, i sin tale:

– Midt i alt glæden så er det faktisk også en lidt trist dag. Det kan nemlig være svært at sige farvel og det gælder både for de elever, der afslutter og forlader IBOS, men det er også svært for de elever, der er tilbage – og også for medarbejderne i ungegruppen. Vi kommer helt sikkert til at savne Murat og Magnus.

Efter talen fik Magnus Sonne Chabert Nielsen og Murat Sahiner deres huer og kompetencepapir. Og afslutningsvis ønskede alle hinanden en god sommer og på gensyn mens de fik en forfriskning og lidt sødt.