Kategorier
Nyhed Uddannelse

“Nu føler jeg mig endnu mere klar til at søge ind på en uddannelse”

Nyt perspektiv på uddannelse ruster unge, der er klar til at studere, til at vælge og gennemføre en uddannelse trods nedsat syn. Læs her, hvad 19-årige Silke Stryhn-Petersen har fået ud af forløbet.

19-årige student, Silke Stryhn-Petersen, har en synsnedsættelse. Hun tog kurset ’Nyt perspektiv på uddannelse’ for at finde ud af, hvilken arbejdsmæssig fremtid, der er den rette for hende.

”Det er en god kombination, at du både har studievejledere og frivillige mentorer”

”Jeg vidste, jeg ville tage en uddannelse, men jeg var bare ikke 100 % afklaret på, hvad jeg ville studere. Ikke andet end at jeg vidste, jeg ville i en humanistisk retning. Derfor foreslog min sagsbehandler, at jeg tog ’Nyt perspektiv på uddannelse’ hos IBOS. Og det er jeg glad for. For her er jeg blevet afklaret. Jeg har i hvert fald snævret mit uddannelsesvalg ind til, at jeg enten vil studere Historie eller Østeuropa-studier,” fortæller Silke Stryhn-Petersen, der også synes, at forløbet har en interessant kombination:

”Jeg synes, det er en god kombination, at du både har studievejledere og mentorer. Det fungerer godt. For studievejledere kan vejlede dig og gennemgå de praktiske ting. Og mentorerne, de har selv lige været i det. Derfor kan de for eksempel fortælle, hvad der har været godt og hvad der har været udfordrende på studiet. Det gav helt sikkert god mening for mig at tale med nogen, som har gået på nogle af de uddannelser, som jeg selv overvejer.”

”Følelsen af at det kan lade sig gøre, er blevet forstærket”

Silke Stryhn-Petersen er klar til at komme i gang med at studere: ”Inden forløbet havde jeg følelsen af, at jeg godt kunne tage en uddannelse. Men nu føler jeg mig endnu mere klar til at søge ind på en uddannelse. Og følelsen af, at det kan godt lade sig gøre, er blevet forstærket. Så hvis man er i tvivl om, hvilken uddannelse, man vil tage, så giver ’Nyt perspektiv på uddannelse’ mening. Jeg er i hvert fald blevet så afklaret, at valget kun står mellem to studier nu. Og jeg føler mig klar til at studere.”

Praktisk information om ‘Nyt perspektiv på uddannelse’

  • Målgruppen er unge over 16 år med synshandicap, der er klar til at tage en uddannelse.
  • Forløbet varer 13 uger, 1,5 time om ugen.
  • Du får et vejledningsforløb af studievejledere, som udreder og afklarer hvilke hjælpemidler, færdigheder og støttebehov, du har brug for. 
  • Du får en individuel uddannelsesplan.