Kategorier
Nyhed

Fernisering, Gentofte Bibliotek: Sammen om bænken

”Tak fordi I har valgt at udstille her. Det som I har lavet sammen med Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen er en stærk markør for noget der er meget centralt – vi ønsker at fremme netop mangfoldighed og skabe rum for fællesskab og sammenhold. Vi kan garantere at mange vil slå sig ned og hundredvis vil se den.”

Sådan lød ordene fra borgmester Michael Fenger, der indledte ferniseringen af ’Sammen om Bænken’ på Gentofte Bibliotek. De 24 kunstnere sidder og lytter til talen, de er stolte og nyder af stemningen, for det er ikke hverdag, at IBOS’ borgere sammen med anerkendte kunstnere som Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen holder fernisering.

Bænken kommer til at stå udstillet på biblioteket de næste 6. uger, inden det flytter permanent til IBOS’ have, hvor der den 31. maj kl. 15 vil være visning af værket på IBOS, inden en fællesspisning.

Om projektet

Kunstprojektet, ‘Sammen om Bænken’, er et unikt samarbejde om et særligt kunstprojekt. Billedkunstnerne Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen og 24 borgere tilknyttet IBOS har sammen lavet en bænk med 69 keramikkakler. Projektet udsprang af en Corona tid, hvor mange mennesker med synsudfordringer, der er afhængig af fysisk kontakt, og af at kunne føle sig frem, har været særligt hårdt ramt og isolerede. Og alt for mange fik ensomheden helt tæt ind på livet. Bænken og projektet symboliserer begejstring over igen at kunne samarbejde på tværs, åbningen af vores samfund, at igen kunne bevæge sig frit, og et minde om vores sammenhold og mangfoldighed.

Projektet er finansieret af IBOS, Grosserer L. F. Foghts Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Toyota- Fonden, som vi sender en stor tak.

Tilbage til nyhedsoversigt