Kategorier
Kursus fagfolk Nyhed Podcast Uddannelse

Ny podcast-serie: Nordisk Kongres i synspædagogik

Hvert tredje år samles synsprofesionelle fra hele Norden til Nordisk kongres i synspædagogik. Kongressen har netop haft ti års jubilæum. Og det fejrer vi med en podcast-serie, hvor I får spændende udpluk fra de tre dage, hvor over 250 synsprofessionelle var samlet. God fornøjelse.

Mennesker med synsnedsættelse og blindhed skal have mulighed for at leve så selvstændigt som muligt. På lige fod med alle andre. Og det kan synsprofessionelle bidrage til. Nordisk kongres i synspædagogik (NKS) skal være med til at skabe et rum for erfaringsudveksling og vidensdeling mellem fagpersoner fra de nordiske lande. Dagene bød på mange spændende emner.

Kender du iPad’ens hemmelige funktioner? Og kan man sætte sig bag rattet i en bil, når man har en alvorlig synsnedsættelse? Hvad betyder et synshandicap for unges sociale kompetencer? Hvordan kan man lære hjernen at se, når øjnene ikke kan? Og hvordan kan universelt design bidrage til at ingen udelades fra fællesskabet? Alt det og meget andet blev konferencegæsterne til NKS klogere på. Og det kan du også i denne podcast-serie.

Podcast #1

Podcasten fra første dag på Nordisk kongres i synshandicap (NKS) dykker ned i en forelæsning om universelt design. Det fortæller forskningsdirektør hos Bevica Fonden, Camilla Ryhl, om.

Lyt til podcast 1. NKS: Universelt design

Podcast #2

Det er anden dag på NKS. Et samlingssted for synsprofessionelle i Norden.

Vi mennesker bruger vores sociale kompetencer i al social interaktion. Hele tiden. Instituttet for blinde og svagsynedes psykolog Anne-Sofie Jensen Zastruzny er en af dagens hovedforelæsere. Og hun fortæller om sociale kompetencer hos unge med synsnedsættelse. Bagefter hopper vi videre til en workshop med Inger Lene Hustuft, der er seniorrådgiver og synspædagog. Hun gør os klogere på iPad’ens ’hemmelige’ funktioner.’

Lyt til podcast 2. NKS: Sociale kompetencer og iPadens hemmeligheder

Podcast #3

Det er den sidste dag på NKS. Du skal møde Daniel Kish. Han kan ikke se og er en amerikansk forsker, som interesserer sig for: Hvordan kan man lære hjernen at se, når øjnene ikke kan? I podcasten får du et par smagsprøver fra hans forelæsning. Bagefter handler det om at køre bil, når man har en synsnedsættelse. Det har svenske Krister Inde beskæftiget sig meget med. Han fortæller om erfaringerne på området og hvad han håber, der skal ske af ændringer i fremtiden.

Lyt til podcast 3. NKS: Kan man lære hjernen at se? Og køre bil med et synshandicap?

Vil du læse en tekst-version af podcast-serien, så har vi transskriberet det til dig.

Vil du høre flere podcasts?

Vi har samlet vores podcasts. Find dem på podcast-siden.

Tilbage til nyhedsoversigten