Kategorier
Nyhed Projekter

Konference: Få resultaterne på 3 års forskning om AI-teknologi

Få svaret på 3 års forskning om synshandicap & AI-teknologi. BlindTech har undersøgt hvordan mennesker med synsnedsættelse og blindhed anvender AI-teknologi og identificeret en række muligheder og udfordringer. Hvordan taler man bedst med sin Google Home smart speaker? Og hvordan manipulerer man kreativt de muligheder, som teknologierne og situationerne giver?

I de sidste 3 år har Københavns Universitet, i samarbejde med IBOS, undersøgt hvordan mennesker med synsnedsættelse og blindhed udnytter mulighederne i ny AI-teknologi.

Deltag i afslutningskonference

Den 27. januar fra kl. 12-17 præsenteres projektets forskningsresultater når Københavns Universitet inviterer til afslutningskonference for projekt BlindTech. Alle er velkomne. Og det er gratis at deltage.

Konferencen afholdes på Det Humanistiske Fakultet – i Festsalen på
Karen Blixens vej 4, 2300 København S.

Program & Tilmelding

12.00-13.00 Ankomst, let frokost, socialisering

13.00-13.10 Velkomst.
Brian Due, Københavns Universitet, projektleder af BlindTech

13.10-13.40 Hovedresultater fra BlindTech.
Louise Luchow og Rikke Nielsen, Københavns Universitet.

13.40-14.00 Pause

14.00-14.20 At samarbejde i forskningsprojekter.
Birgit Christensen og Rikke Fogh, IBOS

14.20-14.40 Digitale tvillinger og synsstøtte i øjenstyrede smartbriller. John Paulin og Per Bækgaard, DTU

14.40-15.00 Hvilke muligheder giver Smart Home og AI teknologier for svagsynede og blinde.
Henrik Hamborg, KCX.

15.00-15.20 Pause

15.20-15.40 Bliver Blinde og svagsynede mere selvhjulpne med smart-teknologi?
Jesper Holten, DBS.

15.40-16.00 ‘Ok Google’ – hvad sker der med mit data?
Ole Guldberg

16.00-17.00 Socialisering med let tapas.

Om projektet

Hvordan anvendes AI-teknologier i dagligdagen? Hvordan indgår de i sociale situationer? Og hvordan manipulerer blinde mennesker kreativt de muligheder, som teknologierne og situationerne giver for at få det bedste ud af dem? De er blot nogle af de spørgsmål, som Instituttet for Blinde og Svagsynede – IBOS og Københavns Universitet, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) har haft et samarbejde om i projekt BlindTech. Et projekt, der har haft fokus på blinde menneskers brug af kunstig intelligens, AI. Projektet har varet i over 3 år. Velux Fonden har givet 5,1 millioner kroner til projektet.

Projektet har kigget på brug af digitale assistenter i hjemmet, fx Google Home, og apps på telefonen, der anvendes, når man er på farten, fx SeeingAI.

Projektet har bestået af etnografiske studier, analyser, workshops, udvikling af lærings- og undervisningsmateriale og formidling til alle interesserede.

Tilbage til nyhedsoversigt