Kategorier
Nyhed

Klar til job: Kursus på IBOS gav 20-årige Mads selvtillid

Er jeg til besvær for en arbejdsgiver? Kan det overhovedet lade sig gøre at få et job? Og vil det tage al min energi? 20-årige Mads har haft mange bekymringer og tvivl. IBOS’ kursus ’På vej til arbejdsmarkedet’ har givet selvtillid, færre bekymringer og troen på, han kan formidle sin værdi til en arbejdsgiver. 

Som lille fik Mads kræft i begge øjne. Som 3-årig fik han fjernet det ene øje og som 6-årig det andet. Nu er Mads 20 år, har afsluttet sin ungdomsuddannelse – HTX med studieretning i matematik og kemi – og er i gang med et sabbatår, inden han skal tage en videregående uddannelse. 

”Jeg er blevet mere selvsikker på mine kompetencer” 

Inden Mads starter på en videregående uddannelse, søger han arbejde. Og derfor tog han online kurset ’På vej til arbejdsmarkedet’ på IBOS. 

”Inden kurset tænkte jeg, ’Er jeg til besvær for en arbejdsgiver? Kan det overhovedet lade sig gøre at få et job? Og vil det være noget, der kommer til at tage al min energi?’ Der var mange ting, der gjorde, at jeg tvivlede. Kurset har givet selvtillid og færre bekymringer. Der er løsninger på udfordringerne. Jeg er fx ret overrasket over, hvor mange støtteordninger, der er. Der er mange flere, end jeg kendte i forvejen. Det er godt at kunne præsentere en arbejdsgiver for mulighederne,” fortæller Mads 

Også et andet redskab har været med til at styrke selvtilliden. 

”Vi har lært at præsentere os selv og vores synshandicap på en spiselig måde. Jeg føler, jeg har fundet en rigtig god måde at fortælle om mit syn og forklare, hvad det betyder, at jeg har et synshandicap. Både om hvad det kræver af mig og af arbejdsgiveren,” forklarer Mads og tilføjer: 

”Så det vigtigste kurset har givet mig, det er, at jeg er blevet mere selvsikker på mine kompetencer. Og formidlingen af dem. Ligesom det har givet troen på, at jeg godt kan. Der er andre, der har et synshandicap, der har gjort det: Jeg er ikke den eneste, der sidder med de udfordringer.”  

”Man får et godt netværk og gode ressourcer” 

Kurset er et gruppevejledningsforløb, så kursisterne kan få gavn af hinanden. 

”Jeg har også fået et godt netværk. Holdet har oprettet en Facebook-gruppe, hvor vi kan skrive til hinanden, hvis vi har brug for sparring. Og høre, om de andre har nogle gode inputs. Nu har vi lært hinanden lidt at kende, og vi ved, hvor hinanden kommer fra, og hvor vi vil hen. Så vi har et lidt tættere netværk. Det er en fordel, i stedet for at man bare rækker bredt ud til alle,” siger Mads 

Mads kommer med en opfordring: 

”Tag kurset. Du kan umuligt komme ud med færre kompetencer og mindre selvtillid. Man får et godt netværk og gode ressourcer. Både i forhold til at søge job og hvad det er, der er godt at have med til en samtale.” 

Om kurset ’På vej til arbejdsmarkedet’