Kategorier
Aktiviteter IKT Nyhed Ung

Vil du game med andre børn og unge?

Mange børn og unge elsker computerspil. Gaming er sjovt, lærerigt og en social sport, der giver mulighed for at være en del af et gaming-fællesskab. Derfor vil Para E-sport Danmark oprette gaming-hold for børn og unge med synshandicap og IBOS vil tilbyde gratis kurser i det nye år, hvor man lærer at opsætte sin computer til at game.

IBOS har sammen med CSV Vejle, Kommunikationscentret Region H og Synscenter Refsnæs haft fokus på, at det skal være muligt for børn og unge med nedsat syn eller blindhed at game – og på den måde også få glæde af de sociale fællesskaber, der opstår blandt gamere. Derfor er Para E-sport Danmark, der er en online gamer-forening, kommet ind i billedet. For både skærmlæsere på spillekonsoller og tilgængelige spil gør det netop muligt at blive gamer, når man har et synshandicap.

Bliv en del af et gaming-fællesskab

Para E-sport Danmark arbejder for at alle skal have lige mulighed for at game og være en del af gaming-fællesskaber.

“Gaming med andre kan skabe et fællesskab om en fælles interesse. Man er sammen om at løse en opgave. Enten i samarbejde eller på egen hånd, hvor man løser samme opgave som andre for selv at blive bedre. Og her lærer man af andre og får på den måde et fællesskab,” fortæller Louise Svendsen, der er medlem af bestyrelsen i Para E-sport Danmark. 

Der bliver løbende oprettet nye hold og derfor opfordrer Para E-sport Danmark børn og unge med synshandicap at henvende sig, hvis der er interesse og behov for nye hold.

“Vi kan lave tilpassede spilmiljøer. Et miljø, kan være et forum, hvor man mødes for at snakke, hvis man for eksempel spiller singleplayer spil. Det kan være et hold med en træner, hvor man spiller sammen, eller får opgaver, der skal løses individuelt. Vores vision er, at alle miljøer og hold kan tilpasses, så alle har mulighed for at være med. Det kan være i forhold til hastighed, struktur og tilpasning til andre udfordringer. Mange spiller på PC, og hvis muligt crossplay, hvor flere enheder taler sammen. Man kan også spille på Xbox eller Playstation. Det er bare at kontakte os, så finder vi ud af det,” siger Louise Svendsen.

Der skal være 6-8 deltagere for at starte et hold. Og man skal være medlem, hvis man vil gå på et hold. Man har mulig for at få en prøvetime, inden man bliver medlem.

Læs mere og kontakt Para E-sport Danmark på deres hjemmeside

Lær, hvordan du opsætter din computer til gaming

Der er mange muligheder for at game. Både Playstation5 og Xbox har indbyggede skærmlæsere, der kan læse teksten højt på konsollernes menuer, der gør det muligt at navigere rundt på egen hånd. Og også flere spil er tilgængelige. Fx spillene ’The last of Us part 1 og 2’ og ’God of War Ragnarok’, der er lavet til Playstation5.

Hvis du har fået lyst til at give dig i kast med gaming, så kan du glæde dig til at IBOS snart tilbyder et gratis kursus, hvor du kan lære at opsætte din computer til at game.

Kurset bliver afholdt i starten af 2024 og bliver i samarbejde med Synscenter Refnæs. Følg med på IBOS’ kursusside NemTilmeld, hvor vi deler nærmere information og link til tilmelding.

Er du blevet nysgerrig på gaming?

På YouTubekanalen ’Dansk Blind Gamer’ kan du blive introduceret til forskellige spil, som man kan spille, hvis man har et synshandicap. Der er blandt andet lavet en video, der sammenligner tilgængeligheden på Playstation5 og Xbox.

Find YouTubekanalen ‘Dansk Blind Gamer’