Kategorier
Arbejdsmarked Nyhed

”Man fornemmer den respekt, vi har for hinanden”

Jeanne Kornbeck er sygemeldt fra sit arbejde og er glad for at hendes jobkonsulent har anbefalet hende at tage kurset ’På vej mod arbejdsmarkedet’. For det har givet hende et netværk af andre i samme situation og viden om at være svagsynet på arbejdsmarkedet. Nu føler hun sig tryg ved, hvad fremtiden bringer.

Jeanne Kornbeck blev født med en øjensygdom, der gør, hun har mistet meget af synet – og er socialt og praktisk blind. Hun er uddannet ergoterapeut og har arbejdet mange år på ordinære vilkår, men nu er hun sygemeldt.

”Jeg er meget lysfølsom og bliver hurtigt udtrættet. Lige nu er jeg i en proces hos Holstebro Kommune vedr. flexjob. Min jobkonsulent foreslog mig at tage kurset ’På vej mod arbejdsmarkedet.’ Det synes jeg, var en god idé. For jeg har nemlig arbejdet på samme vilkår som alle andre – blot med lidt hjælpemidler – de sidste syv år. Og nu kan jeg mærke, at jeg er nødt til at skrue ned. Både for tid, opgaver og transporttid. Derfor synes jeg, at dette kursus var et godt sted at starte. For jeg tænkte, at det ville godt at møde andre i samme situation og få viden om at være svagsynet på arbejdsmarkedet,” fortæller 32-årige Jeanne Kornbeck, der netop har afsluttet kurset.

”Inden kurset har jeg måske følt mig lidt alene og ikke helt vidst, hvad jeg skulle gøre ift. mit arbejdsliv. Jeg synes, jeg har lært meget og at der var et højt fagligt niveau. Men jeg synes, det bedste var de mennesker, der er på kurset. Det har betydet meget for mig at få et netværk af andre, som er i samme situation. Det har jeg aldrig haft før. Vi har givet hinanden forståelse, for vi ved, hvordan det er at være synshandicappet og det er der ikke andre, der gør. Vi har grinet og grædt sammen, hvilket har knyttet os sammen – også selvom, det foregår på Teams. Man fornemmer den respekt, vi har for hinanden. Og noget af det bedste, jeg tager med, det er alle de positive ord, jeg fik med af både deltagere og underviserne, Lise og Kim”, siger Jeanne Kornbeck, og tilføjer:

Hvis andre måske føler sig lidt alene og ikke rigtig ved hvad fremtiden skal bringe, så vil jeg anbefale, at du tager kurset”.

Om kurset

  • Kurset ‘På vej til arbejdsmarkedet’ er et gruppevejledningsforløb, der er for dig, der er på vej i beskæftigelse, virksomhedspraktik, læreplads, studiejob eller lignende.
  • Det er gratis.
  • Det består af 10 sammenhængende kursusdage.
  • Man bliver præsenteret for en række mestringsredskaber, som giver succesoplevelser, bedre selvtillid, selvværd og tillid til handleevner.
  • Efter kurset har deltagerne: En plan for fremtiden, fået en afklaring og kan se nye handlemuligheder, fået og lært at mestre redskaber, som begrænser virkningerne af deres synshandicap på vej imod arbejde, virksomhedspraktik, læreplads, studiejob og lignende.
  • Kontaktperson: Lise Plagborg, AB9R@kk.dk
  • Hold øje med kursus-siden hvor næste kursus bliver slået op
  • Læs også artiklen, hvor 18-årige Lasse Sørensen fortæller om kurset: ”Det er et selvtillidsboost, man får på kurset”
  • Læs også artiklen, hvor 55-årige Anette fortæller om kurset: “Det kan være inspirerende at træffe valg, som er utraditionelle”