Kategorier
Kursus fagfolk Nyhed Podcast

Ny podcast-serie: De synsfaglige netværksdage 2023

Hvert år mødes synsprofessionelle fra hele landet til de synsfaglige netværksdage. IBOS har produceret to podcasts med viden fra de to dage. Lyt med!

Netværksdagene arrangeres af DTHS og IBOS. I år var det den 22. og 23. november. Her udvekslede omkring 100 synsprofessionelle viden og erfaringer, både ved forelæsninger, workshops og netværk.

Podcast fra dag 1: Beskæftigelse og O&M

I denne podcast tager du med til den første netværksdag og får et lille udpluk fra dagens oplæg.

Først byder Per Nielsen fra Synscentralen i Vordingborg velkommen.

Herefter møder du Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer. Han fortæller om de benspænd, der er, når mennesker med handicap skal i beskæftigelse. Og om hvordan danskerne ser på mennesker med handicap. Danske Handicaporganisationer har nemlig lavet en undersøgelse, der viser, at danskerne har fordomme. Og Thorkild Olesen fremhæver særligt tre tal. Til sidst kigger han i krystalkuglen for at spå om beskæftigelsesmulighederne i fremtiden.

Til sidst skal du også møde Gitte Nielsen, der fortæller om orientering og mobility. Blandt andet forskellige mobilitystokke og spidser.

God fornøjelse.

Podcast fra dag 2: Kunstig intelligens og forskning om ældre med syntab

I denne podcast tager du med til den anden netværksdag og får et lille udpluk fra dagens oplæg.

Annesofie Jensen, der er IKT-konsulent på IBOS, byder velkommen til sporet med fokus på ai-teknologi, særligt ChatGPT. Her skal du møde Hans Jørgen Wiberg, som næsten er blind. Han fortæller om en ide, han fik tilbage i 2012. En idé, der blev til appen Be My Eyes. Og som i 2023 fik indarbejdet kunstig intelligens. Hør, hvad det betyder for servicen og hvordan du kan bruge den. Herefter møder du Edis Adilovic, der fortæller, hvad man kan bruge ChatGPT til, når man har et synshandicap og hvordan han bruger teknologien i sit arbejde. Han demonstrerer, hvordan han bruger ChatGPT til at give ham indhold og kode til en ansøgning, som han efterfølgende sætter ind i programmet Overleaf for at få en pdf-fil. Han får hjælp af sin skærmlæser, JAWS, til at få læst op undervejs.

Du skal også møde seniorforsker Anna Amilon, der fortæller om forskning om ældre med synstab.

God fornøjelse.

Lyt til flere podcasts fra IBOS

IBOS har flere podcasts på hjemmesiden og vores podcast-kanal Blind lyd. Lyt med på Podbean eller hvor du plejer at lytte til podcasts.