Botilbud på IBOS

illustration af citationstegn i taleboble

Centralt bosted i skønne omgivelser med fokus på trivsel og fællesskab.


IBOS ligger centralt, nær Hellerup Station, busser og Tuborgvej. Bygningerne ligger afskærmede af store træer og med Mindelunden som nabo. Her er store grønne områder med plæner, frugttræer, bær, buske og blomster.

Du kan bo på IBOS, både med eller uden støtte og fast eller for en kortere periode. Det kan være du har brug for at bo på IBOS et par nætter, hvis du skal til en udredning eller tage et kursus. Det kan også være nogle uger eller måneder, hvis du skal tage en uddannelse. Eller måske du ikke kan bo alene og vil bo fast på IBOS. Eller du har brug for botræning for at finde ud af, hvilken boform, der passer til dig. Fx i IBOS’ prøvelejlighed, bofællesskab eller kollegiefællesskab. Mulighederne er mange.

Beboer på IBOS

Du kan være tilknyttet midlertidigt, længerevarende eller fast på IBOS bosted. Læs mere om de forskellige ydelser i takstkataloget her

Bostedet har over 30 pladser fordelt på 19 værelser og 13 lejligheder. Alle værelser og lejligheder er indrettet enkelt og overskueligt, så det er let at orientere sig. Der er pædagogisk personale døgnet rundt med specialpædagogisk viden på det synsfaglige område og indenfor autisme- og ADHD-problematikker døgnet rundt. Alle måltider foregår som udgangspunkt i IBOS’ kantine.

Lejlighederne

Lejlighederne er 30 m2 og værelserne er 15 m2. De er møbleret med kommode, seng, skrivebord, stuebord, stol og indbygget skab. Og man deler bad/toilet og te-køkken med sin nabo. Herudover har alle adgang til opholdsstuer, to køkkener, vaske-tørrerum og et fitnessrum.

Hverdagen på bostedet

Der er fokus på trivsel. Alle har gode muligheder for at være sammen med ligestillede og få nye venskaber. Det har stor betydning at kunne spejle sig i hinanden – og der bliver ofte knyttet livslange venskaber.

Der er også fokus på, at beboerne skal have en så selvstændig hverdag som muligt. Derfor trænes der ADL (almindelig daglig levevis), fx at gøre rent, vaske tøj, skifte sengetøj, lave mad, og O&M (Orientering og Mobility), fx at købe ind eller finde hen til busstoppestedet. Der udarbejdes handleplaner, så hver beboer får præcis den hjælp, der er behov for. Og alle beboere har en fast kontaktperson.

Man har en ugentlig dag, hvor kontaktpersonen hjælper med at planlægge og ordne ting. Det kan være rengøring, tøjvask, tøjindkøb, en tur til frisøren, hjælp til at håndtere og betale regninger, gå på apoteket eller støtte til fritidsaktiviteter og interesser.

Claudio sidder i sofaen i stuen
Claudio og Susanne sidder i sofaen i stuen
Claudio og Susanne sidder i sofaen i stuen
Claudio drikker kaffe i køkkenet

Botræning

Prøvelejlighed

IBOS har en prøvelejlighed, som er for dig, der vil prøve at bo alene. Her får du afklaret dine behov for støtte og synskompenserende hjælpemidler. Og der er mulighed for at trække på personale døgnet rundt.

Bofælleskab

Måske du vil bo sammen med andre. Slusen er et bofællesskab, hvor du har mulighed for at træne ADL-færdigheder, bo og udvikle dig sammen med andre med synshandicap, samtidig med du har mulighed for at få støtte døgnet rundt.

Lyt til podcasten ‘Bofælleskabet Slusen’, hvis du vil høre mere om Slusen. Du møder både ergoterapeut og ADL- og mobilityinstruktør, Susanne Borglit, og Claudio, der har boet i Slusen.

Kollegiefællesskab

Måske du er ung og ønsker et kortere botræningsforløb (6-12 måneder) for at blive klar til at flytte hjemmefra til en selvstændig boform. Så kunne kollegiefælleskabet Springbrættet, som hører under IBOS Ungeteam, være noget for dig. Her får de unge i fællesskab træning i ADL, fx madlavning, indkøb, rengøring og økonomi.

Kollegiefælleskabet er en stor hyggelig lejlighed med tre individuelle værelser, fælles stue, bad, køkken og have. Det er fysisk placeret for sig selv – altså uafhængigt af IBOS’ øvrige botilbud – og der er kun personale i dagtimerne.

Læs artiklen om springbrættet, ‘Nyt kollegiefællesskab for unge’

Læs mere om Springbrættet i denne informationsflyer

Lænestol og sofabord i stuen
Claudio og Susanne står i haven
Claudio og Susanne ved kaffemaskinen i køkkenet
Guitar

Tilsyn af bosted

En gang om året udfører Københavns Kommune et sundhedsfagligt- og socialfagligttilsyn med botilbudet. Her bliver der bl.a. kigget på om de pædagogiske retningslinjer bliver fulgt og om der udleveres medicin efter forskrifterne. Tilsynene er til for at sikre kvaliteten botilbuddet.