Vil du være frivillig på IBOS?

Citattegn i taleboble

Bryd hverdagen, som frivillig på IBOS, bliv gå-vært eller nogens fritidsmakker, det gør en forskel og skaber fællesskaber for mennesker med blindhed og nedsat syn.


Fritidsmakker

” Det kræver ikke ret meget. Du gør andre mennesker rigtig glade, og du går 100% også hjem med et hjerte fyldt af kærlighed. ”

Michael, 52 år

Om fritidsmakker

På IBOS bryder frivillige hverdagen for beboerne på IBOS, hvor de giver deres tid og energi, i aktiviteter og nye fælleskaber. Som Fritidsmakker er du med til at lave fritidsaktiviteter for borgere med et synshandicap. Fritidsmakker er en del af et projekt, der gennem aktiviteter skaber nye oplevelser og fællesskaber for mennesker med et synshandicap. Formålet er bl.a. at øge livsglæde, mindske isolationsfølelsen og give lige adgang til et større fællesskab for en gruppe borgere, som oplever at have færre muligheder for et aktivt og berigende fritidsliv. Du bliver også selv del af et fællesskab med de andre frivillige.

Sådan bliver du fritidsmakker

Alle, der vil, kan blive frivillige. Vi har både frivillige, der er gymnasieelever, pensionister og folk der er midt i livet. Det eneste det kræver, er, at du har lyst til at møde op 1-2 gange om måneden på IBOS i ca. 2 timer pr. gang og lave aktiviteter. Fx gå eller cykle en tur, spille spil eller drikke kaffe med en lille gruppe af mennesker med synshandicap.

Hvis man vil være frivillig 1-2 gange om måneden i to timer, kan man kontakte frivilligkoordinator Barbara Marie Mauritson på tlf.:21 16 85 96 eller gy0r@kk.dk.

Du kan også blive en del af Facebook-gruppen ‘Fritidsmakker’.

Projektet er støttet af TrygFonden.

Kom til informationsaften

Mandag d. 16. januar fra kl. 18.30 til 20.30
Instituttet for Blinde og Svagsynede,
Rymarksvej 1,
2900 Hellerup.


Det er gratis at deltage til informationsaften, men kræver tilmelding via dette link

Vi byder på en kop te eller kaffe og kage. Ved spørgsmål kontakt Barbara på gy0r@kk.dk eller på telefon-nummer: 21 16 85 96

Bliv gå-vært for mennesker med synshandicap

Andre og Kevin sidder i cykel og smiler

” Jeg blev frivillig ud fra en idé om, at jeg kunne bidrage med noget glæde og give lidt overskud til nogen, og det er jeg kun blevet bekræftet i. Det er let, og det er taknemmeligt og meget berigende. Og det har bekræftet mig i, at hvis du giver lidt ud får du meget tilbage.”

Rikke, 51 år

Om Gå-vært

Kender du en, som vil være frivillig og vil gøre en forskel for en gruppe mennesker med blindhed eller stærkt nedsat syn? Just Walk er en venlig bevægelse, hvor lokale gå-værter over hele landet inviterer med på gåture, hvor vi i fællesskab tager skridt for venligheden.
Just Walk er startet af Just Human. Vi vil også meget gerne være med til at skabe aktive fællesskaber for folk, som har endnu større behov for det. Derfor har vi lavet et samarbejde med Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) om at starte gå-fællesskaber op for folk med et synshandicap.

Hvor?

Det frivillige arbejde foregår i Hellerup og har udgangspunkt fra Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS). Der er er grønne områder omkring stedet og i Ryparkens naturområde.

IBOS ligger i gåafstand fra Hellerup station (10 – 15 min.) og 15 – 20 min. gang fra Ryparken station. Adressen er Rymarksvej 1, 2900 Hellerup og kan nemt nås på cykel via Ryparken eller Strandvejen.

Sådan bliver du gå-vært

Du bliver gå-vært ved at deltage i inspirationsaften, som vi holder den 10. oktober i Hellerup for alle, der har lyst til at være frivillige og starte Just Walk gå-fællesskaber for mennesker med et synshandicap.

Inspirationsaftenen afholdes hos IBOS – Rymarksvej 1, 2900 Hellerup fra kl. 17-20. Du tilmelder dig denne særlige inspirationsaften ved at skrive til gy0r@kk.dk.