Kategorier
Nyhed Projekter Uddannelse Ung Virtual Reality

Nyt projekt: Virtual Reality og Orientering og Mobility

Nyt projektsamarbejde skal undersøge, hvordan man kan bruge virtual reality til at tilbyde grundlæggende O&M-undervisning til mennesker med synshandicap. Projektet, der går under navnet Virtual Reality for mobility of visually impaired people, (VR4Mobility) er et ENVITER projekt med 8 projektpartnere.

IBOS er partner i projektet, hvor der vil blive udviklet undervisningsplaner og vejledninger, afholdt kurser for O&M-instruktører om brugen af Virtual Reality, samt gennemført test og forløb med personer med synsnedsættelse.

Nye muligheder

O&M-instruktør Camilla Kjær fortæller begejstret om projektet:

“I projektet VR4Mobility får orienteringsdelen et større fokus. Ideen om, at unge og voksne med nedsat syn i fremtiden vil kunne forberede sig på områder og ruter, inden de begiver sig ud at gå, eller at de kan øve sig yderligere i området efter undervisningen, vil være optimalt for mange. Det åbner op for nye muligheder i, hvordan vi underviser på vores diplomuddannelser rettet mod landets synsprofessionelle og i vores egen O&M-undervisning, hvor hjemmearbejde og forberedelse vil få en helt ny dimension. En forhåbning er også, at Virtual Reality for nogle vil kunne bidrage til en bedre energiforvaltning. Ved at visualisere og forberede sig på områder gennem VR-brillerne kan kursister med synsnedsættelse minimere energiforbruget, fordi de er forberedte, før de træder ud i det fysiske rum.”

Internationalt samarbejde

Projektet udføres i et internationalt samarbejde mellem Italien, Tyskland, Bulgarien, Østrig, Finland og Danmark. Håbet er at skabe en løsning, der kan forbedre individuel mobilitet for personer med synshandicap, selv i lande, hvor sådan en træning ikke er tilgængelig eller reguleret.

I projektet vil Dorthe-Marie Degn projektkoordinator, IKT-konsulent Rasmus Paasch, O&M-instruktør Camilla Kjær Madsen og analysemedarbejder Isak Kornerup Houe repræsentere IBOS.

Fakta om projektet

  • Projektet startede den 1. december 2023 og kører til den 30. november 2025.
  • VR4Mobility er et ENVITER (European Network for Vision Impairment Training Education & Research) projekt og du kan læse mere om projektet på ENVITER’s hjemmeside
  • Vil du vide mere om projektet kontakt Dorthe Marie Degn på AB8E@kk.dk

Tilbage til nyhedsoversigt