Kategorier
Aktiviteter Nyhed

“Musik er et universelt sprog”: Blindstock Festival skabte fest og fællesskab

For tredje år i træk fyldte musikglade gæster og kunstnere Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS)s gårdhave, da vi den 13. juni åbnede dørene til Blindstock Festival. Selvom dagen bød på typisk dansk sommervejr var stemningen i top blandt de fremmødte.

Farverige vimpler danser i vinden, og duften af friskbrygget kaffe breder sig, mens IBOS’ kursister forbereder sig på at åbne deres boder. En central del af Blindstock er nemlig de mange boder, der pryder IBOS’ gårdhave. Her kan købe alt fra keramik og smykker til flotte vævede tasker og viskestykker, børster fra Blindes Arbejde og lækker mad og drikke.

I festivalens smykkebod står Loke Søndergaard fra aktivitetsteamet klar med sine håndlavede smykker.

“De sidste to uger har jeg kun arbejdet på smykker til festivalen,” fortæller Loke Søndergaard, der nyder at arbejde på højtryk.

”Jeg synes, det er fedt at være kreativ. Jeg hader at sidde stille med hænderne i skødet.”

Det er Lokes tredje år på festivalen, og hvert år har han stået i netop smykkeboden.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvor mange kunder, der kommer og køber. Jeg håber på en masse gode snakke med folk og møde nye mennesker. Jeg synes, at der er sådan en god stemning og masser af god musik.”

Fra IBOS-kursist til festivalgæst

Festivalen tiltrækker mange gæster. Omkring 100 mennesker lagde vejen forbi Blindstock i år. Blandt dem var Karoline Nielsen.

“Det er tredje gang, jeg er med,” siger Karoline Nielsen. “I dag nyder jeg bare festivalen som almindelig gæst.”

Festivalen er nemlig ikke ny for Karoline Nielsen. Hun er tidligere kursist på IBOS og har været elev i Ungeteamet.

”Jeg elsker musik, og jeg elsker at være sammen med mennesker i godt humør. Så en festival, dét kan jeg godt lide”.

Blindstock er en musikfestival med fokus på mennesker og musikere med synshandicap og fremhæver betydningen af rollemodeller indenfor musikkens verden. Uanset om man er gæst, kunstner eller en del af IBOS, så er Blindstock et eksempel på, hvordan musik kan bringe mennesker sammen og skabe uforglemmelige oplevelser.

”I musikken kan man udtrykke sig på så mange forskellige måder. Det kan jeg rigtig godt lide. Musik er et universelt sprog. Det er jo lige meget, om du kommer fra lillebitte Danmark, eller om du kommer fra Sydamerika, alle forstår musik. Der er du ikke nødt at skulle tale det samme sprog. Det samler mennesker, uanset hvilken kultur man er fra” siger Karoline Nielsen.

Dette års Blindstock præsenterede et bredt spektrum af musikalske oplevelser. Årets lineup inkluderede den italienske pianist Enrico Pieranunzi og jazzbassisten Thomas Fonnesbæk, trioen Winther/Andersson/Watts, The Paragraphs, John Clausen, Ida Marie, Jonas Greis’ Ekstreme Univers, Thomas Munk-Petersen Kvartet, Aksel Christoffersen og Ungekoret. Med både en indendørs foyer-scene og grøn scene i gårdhaven var der noget for enhver smag.

Pianisten Enrico Pieranunzi og bassisten Thomas Fonnesbæk spiller jazzkoncert på Blindstock festivalens foyer-scene
Steminingsbillede af publikum, der sidder i IBOS' gårdhave og lytter til musik til Blindstock festival

”Jeg føler mig ikke genert”

”Hvis jeg skal være ærlig, så har jeg også selv købt nogle af mine egne cookies”, siger Nicoline Hogan med et smil.

En af de boder de fleste lagde vejen forbi i løbet af dagen var festivalens kaffe-/kagebod, hvor Nicoline Hogan blandt andre styrede slagets gang. Her stod Blind Coffee for at levere kaffen, mens IBOS’ Ungeteam havde sørget for at bage lækre cookies.

”Det er megahyggeligt og ret interessant at møde forskellige mennesker”.

Selvom mange af kunderne er kendte ansigter fra Nicolines dagligdag på IBOS, så kigger naboer og musikinteresserede udefra også forbi, når IBOS byder indenfor til festival.

”Jeg har også snakket med nogle, som jeg ikke kender, og det føles meget casual. Jeg føler mig ikke genert, og vi snakker bare om alt muligt. Om musikken, der har spillet eller om kaffen og kagerne”, siger Nicoline Hogan og tilføjer:

”Jeg kan godt lide det der med at servere med et smil. Det med at sige ”værsgo, nyd din kaffe, nyd din cookie”. Det kan jeg godt lide.” siger Nicoline Hogan.

”Jeg glæder mig allerede til næste år. Så skal jeg købe mine egne cookies igen”, afslutter hun og griner.

Blindstock-boder i IBOS' gårdhave set på lang afstand
Håndlavede perlearmbånd fra Loke Søndergaards bod på Blindstock festivalen
Bod med keramik

Tilbage til nyhedsoversigt