Kategorier
Nyhed Podcast

Ny podcastserie om mindfulness og compassion

Vi kan alle opleve perioder i vores liv, hvor vi er psykisk udfordret, fx i disse corona-tider. Og så er det vigtigt, at vi passer godt på os selv. IBOS har lavet en podcast-serie om, hvordan du kan bruge compassion og metoderne mindfulness, meditation og visualisering til netop det. Det har nemlig vist sig at være effektivt, fx i forhold til stress, angst, depression og lavt selvværd.

I denne podcast-serie giver Anne Bjørkmann fra IBOS dig både viden og øvelser. Hvis det er nyt for dig at lave guidede meditationer så vær tålmodig. Det kræver træning.

Episode 1. Mindfulness og compassion

I denne podcast, del 1, er der fokus på at give dig viden om vores lumske hjerne og et indblik i hvad compassion og metoderne mindfulness, meditation og visualisering er. Hvis du vil lave øvelser, så skal du gå til de efterfølgende dele af serien.

Link til ‘Episode 1. Mindfulness og compassion’

Episode 2. Mindfulness og compassion – Øvelse ‘Vær venlig over for dig selv’

I denne podcast, del 2, laver anne Bjørkmann fra IBOS øvelsen ‘Vær venlig over for dig selv’. Det er en guidet mindfulness meditation med fokus på compassion. Du træner opmærksomhed på følelser, venlighed overfor dig selv i stedet for indre selvkritik og samhørighed med mennesker omkring dig. 

Link til ‘Episode 2. Mindfulness og compassion: Øvelse ‘Vær venlig over for dig selv’

EPISODE 3.
Mindfulness og compassion – Øvelse ‘Kropsskanning’

I denne podcast, del 3, laver anne Bjørkmann fra IBOS øvelsen ‘Kropsskanning’. Det er en guidet mindfulness meditation med fokus på krop og åndedræt. Bliv opmærksom på kroppen, som en måde at komme ud af sindets tankemylder, og kom ind i nuet med fuld tilstedeværelse.

Link til ‘Episode 3. Mindfulness og compassion: Øvelse ’Kropsskanning’

EPISODE 4.
Mindfulness og compassion – Øvelse ‘Den medfølende figur’

I denne podcast, del 4, laver anne Bjørkmann fra IBOS øvelsen ‘Den medfølende figur’. Det er en guidet meditation med visualisering. Øvelsen handler om at skabe og opbygge dit forbillede på medfølelse (compassion), en medfølende figur, som du kan bruge i svære situationer i dit liv.

Link til ‘Episode 4. Mindfulness og compassion: Øvelse ’Den medfølende figur’

Vil du høre flere podcasts?

Vi har samlet vores podcasts. Find dem på podcast-siden.