Kategorier
Aktiviteter Nyhed Projekter

Igen i år var musikfestivalen BLINDSTOCK en stor succes

Det er tydeligt, at festivalstemningen har indtaget gårdhaven på Instituttet for Blinde og Svagsynede, når BLINDSTOCK for andet år i træk sender musikalske toner ud på en skøn sommerdag, med sol og blå himmel. 

BLINDSTOCK fandt sted torsdag d. 8. juni, og mange gæster kom forbi og nød den skønne festivalstemning. BLINDSTOCK er en ny musikfestival med fokus på mennesker og musikere med synshandicap samt betydningen af rollemodeller indenfor musikkens verden.

Gårdhaven på IBOS emmede af musik, ivrig snak og latter, mens sommervejret viste sig fra sin bedste side. På to forskellige scener sang og spillede kunstnerne alt fra klaver- og orgelkoncerter til, pop, rock og blues og soul. Festivalgæsterne fandt plads foran den store scene, og man kunne mærke, hvordan de nød at lytte til de fantastiske musikere, der på hver deres unikke måde skabte en skøn stemning. Imens bredte duften af kaffe sig i den milde sommervind, og mange gæster besøgte de forskellige boder, hvor man kunne nyde en kop kaffe, sodavand, cookie og hotdogs eller købe smukke håndlavede værker. På festivalpladsen kunne man også spotte gule veste, som var frivillige, der hjalp til og hyggede om gæsterne.

Musikere spiller på scenen

Stamgæster

Jeg møder Jan Ditmarsen, som er svagsynet og hans ledsager Lizzie ved den store scene med hver deres kop kaffe, som de lige har købt i kaffeboden. En bod, der i anledning af festivalen, er et samarbejde mellem virksomheden Blind Coffee og IBOS’ aktivitetsteam. Jan og Lizzie kommer jævnligt til arrangementer på IBOS, blandt andet fællesspisninger, hvorigennem de har hørt om BLINDSTOCK. De har begge en god festivaloplevelse.  

”Jeg synes, festivalen er rigtig flot, det er en dejlig have og musikerne er gode – og de gør det rigtig godt” siger Lizzie.

Jan supplerer: ”Det er god musik og der er en god stemning, men det havde jeg også forventet, så det er jo ikke en overraskelse”.

Populært håndværk & glade gæster

Karin Pedersen, der er mor til en medarbejder på IBOS, var også gæst på festivalen sidste år. Hun fortæller, at hun nyder gårdhaven, det gode sommervejr og boderne. Noget af det bedste ved festivalen, ”det er at man kan få cookies og hotdogs og man kan købe flotte duge og viskestykker. Der er også en, der sælger øreringe og det skal jeg over og kigge på om lidt,” siger Karin.

Stuart Leggett, der er far til en af musikerne, kommer på festivalen for at høre sin søn spille og synge. ”Det er dejligt at være til BLINDSTOCK. Det er godt organiseret og det er en god blanding af musik og vi er heldige, at det er godt vejr i dag”. 

Se en video fra BLINDSTOCK

Vi har lavet et lille sammenklip i denne video. Se med!

Her er en beskrivelse af filmen til dig, der ikke kan se:

Kameraet bevæger sig fra Rymarksvej ind på til festivalpladsen. Her byder IBOS’ centerchef, Marie Fasmer, velkommen. Herefter er der et sammenklip af et par af de forskellige optrædener, mennesker der sidder og hygger sig på festivalpladsen og af de forskellige boder med mad (hotdogs), kaffe, kage og håndværk.

På gensyn i 2024 den 13. juni kl. 11-17 – læs mere her

Tilbage til nyhedsoversigt