Kategorier
Nyhed

“Hvor ville jeg ønske, at jeg havde mine noter i fingrene i stedet for i ørerne”


“Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor meget lettere det ville være at have mine noter i fingrene i stedet for i ørerne,” reflekterer Mads Hvid, en engageret nyuddannet socialrådgiver.

Mads Hvids fortælling

Mads Hvid er ved at dele erfaringer fra sin personlige rejse og viden fra sit bachelorprojekt på socialrådgiveruddannelsen for medarbejdere på IBOS. En fremlæggelse, der skaber dialog blandt de fremmødte fagpersoner og Mads. Dialogen er om unge med synshandicaps fremtid og uddannelse. “Da jeg var yngre, havde jeg mine forbehold over for at lære punktskrift, ligesom mange andre unge, der mister synet lidt senere i livet, deler Mads, og fortsætter med at udtrykke sin refleksioner over ikke at have taget skridtet helt til ende med at lære punktskrift: “Når jeg står her i dag og skal præsentere, ville jeg inderligt ønske, at jeg kunne have mine noter i fingrene – ved hjælp af punktskrift og et notatapparat – i stedet for i ørerne. Det er en udfordring at jonglere lyd i ørerne og samtidig lave en præsentation eller deltage i et møde. Man vil jo gerne se sine noter diskret, mens man stadig har fokus og lytter.”

Mads’ situation er ikke ualmindelig. Punktskrift under pres. Derfor vil IBOS gerne bidrage til at udbrede vigtigheden i at have et skriftsprog.

Punktskriftskurser på IBOS

Hvis du er nysgerrig på at lære punktskrift eller ønsker du at genopfriske dine punktskriftfærdigheder, så kan IBOS hjælpe. Vi tilbyder undervisning i Den Danske Punktskrift (DDP) 2022, der inkluderer 74 nye ordforkortelser og mange andre forbedringer. Du kan være nybegynder eller erfaren. Vi tilbyder både hold og eneundervisning. Søg hos din kommune om at få kurset bevilget.

Tilbage til nyhedsoversigt