Kategorier
Arbejdsmarked netværk Nyhed Ung

”Det er et selvtillidsboost, man får på kurset”

Lasse Sørensen måtte stoppe sin uddannelse pga. øjensygdommen retinitis pigmentosa (RP). Det var sundt for ham at tage kurset ’På vej mod arbejdsmarkedet,’ hvor han fik et selvtillidsboost. Nu har han troen på, at han kan tage en uddannelse og får et job.

I sommeren 2020 fik 18-årige Lasse Sørensen diagnosen RP. Han er den første i sin familie, der har øjensygdommen, så det var en helt ukendt situation. En situation, familien skulle finde ud af, hvad indebar. En af konsekvenserne af situationen var, at Lasse Sørensen måtte stoppe sin mureruddannelse.

”Personligt faldt jeg dybt ned i kulkælderen. Jeg havde ikke lyst til at se nogen og jeg snakkede ikke med nogen om min øjensygdom. Jeg var bare helt nede. Men så sker der det skønne, at jeg bliver ringet op af studievejleder Isabelle fra IBOS, der fortæller om kurset ’På vej mod arbejdsmarkedet.’ Og det kursus, har jeg fået sindssygt meget ud af. Jeg mødte mennesker, som fortalte mig, de kunne se mine værdier. Det varmer og giver et selvtillidsboost. Det tager jeg med: Jeg har lært mine værdier at kende,” fortæller Lasse Sørensen

”Det kan jeg fandeme godt det her”

Efter kurset skulle Lasse Sørensen finde ud af, hvilken uddannelse han skulle søge ind på og i den forbindelse, hvilket job han ville søge, mens han ventede på at komme ind på sit studie. Det var han klar til.

”Kurset har givet mig viden om, hvordan jeg kan imødekomme en arbejdsgiver. For eksempel hvordan jeg kan forklare om mit handicap. Og hvornår jeg skal fortælle om det og hvem, der skal vide det. Vi har også lavet forskellige øvelser, som har hjulpet mig,” siger Lasse Sørensen, og tilføjer:

”Det er et selvtillidsboost, man får på kurset. For man får at vide, man gør det godt. Og det giver følelsen: ’Det kan jeg fandeme godt det her.’ Så jeg er ikke i tvivl om, jeg nok skal komme ind på en uddannelse og få et job.”

Og nu – et godt stykke tid efter kurset – så er Lasse startet på en ungdomsuddannelse.

Et stort fællesskab

Lasse Sørensen er også glad for det nye netværk, han har fået.

”Jeg har mødt nogle super fantastiske mennesker. Det føles som et stort fællesskab med superglade mennesker, som altid har et smil på læben, når man møder ind om morgenen. Og så kan man ikke få meget bedre lærere. Det kan man simpelt hen ikke. De er så søde og hjælpsomme. Hvis man har et spørgsmål, så er det bare at spørge, så får man svar med det samme,” siger han.

Deltagerne fortsætter med at dele erfaringer efter kurset.

”Vi har også udvekslet mails og telefonnumre, så vi altid kan kontakte hinanden. Og kurset er jo online, så der var mange af os, der fik lyst til at mødes fysisk, fx på café. Så vi har tænkt os at mødes til en kop kaffe.”

Om kurset

  • Det nye kursus ‘På vej til arbejdsmarkedet’ er et gruppevejledningsforløb, der er på vej i beskæftigelse, virksomhedspraktik, læreplads, studiejob eller lignende.
  • Det er gratis.
  • Det består af 10 sammenhængende kursusdage.
  • Man bliver præsenteret for en række mestringsredskaber, som giver succesoplevelser, bedre selvtillid, selvværd og tillid til handleevner.
  • Efter kurset har deltagerne: En plan for fremtiden, fået en afklaring og kan se nye handlemuligheder, fået og lært at mestre redskaber, som begrænser virkningerne af deres synshandicap på vej imod arbejde, virksomhedspraktik, læreplads, studiejob og lignende.
  • Næste kursus er den 4. januar 2023 til den 25. januar 2023 (tilmeldingsfristen er den 1.12). Læs mere på kursus-siden.
  • Kontaktperson: Lise Plagborg, AB9R@kk.dk
  • Læs også artiklen, “Det kan være inspirerende at træffe valg, som er utraditionelle,” hvor 55-årige Anette fortæller om kurset.

Tilbage til nyhedsoversigt