Beskæftigelsestilbud

illustration af citationstegn i taleboble

Lige adgang til arbejdsmarkedet og beskæftigelse er et af IBOS’ specialiserede områder.


Vi arbejder med arbejdsfastholdelse, synskompensation, etablering af job, praktikker, udredninger, giver rådgivning og samler viden og dokumentation om arbejde og synsnedsættelse. Det gør vi for, at mennesker med synsnedsættelse har de nødvendige strategier, redskaber og hjælpemidler, der skal til for at komme tættere på et arbejdsliv, praktik, job og en så selvhjulpen og meningsfuld hverdag som muligt. Se alle de gratis tilbud og dem, du skal ansøge om hos kommunen nedenfor.

Illustration af to personer der taler sammen på hver side af et bord

Arbejdsmarkedsmentor

IBOS sælger en håndholdt individuel støtte kombineret med synsfaglig specialviden, der gør forskellen, når en borger skal finde vej til arbejdsmarkedet på trods af et synshandicap.

Læs mere om arbejdsmarkedsmentor-forløb
Har du spørgsmål kontakt arbejdsmarkedskonsulenterne

Foto af en person foran Microsoft Teams

Jobsøgningsforløb: Pre-Employment Program

Svært ved at komme i job? IBOS har succes med jobsøgningsforløbet Pre-Employment Program (P.E.P.), der ruster mennesker med synshandicap til at søge og få job. Det er gratis at deltage, hvis du er et match.

Skriv til Lise Plagborg for at komme på ventelisten.

Ikoner: fire mennesker ved siden af hinanden - to af dem har en arm i vejret

Klar til praktik

Brug for et nyt jobmål? ‘Klar til praktik’ er et gruppevejledningsforløb, der giver dig ny orientering og en plan for potentielle jobmål. Målet er, at du får vejledning, bliver klar til virksomhedspraktik og kan se muligheder for jobdeltagelse og nye arbejdsopgaver.

Hold øje på kursussiden


Forstørrelse af tekst på en skærm

Syn & beskæftigelse

Har du brug for et udrednings- og rådgivningsforløb, der hjælper dig med at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. IBOS har to syn og beskæftigelsesforløb – et almindeligt og et udvidet. Udredning er gratis, når der er tale om problemstillinger, som ikke kan løses lokalt eller regionalt.

Har du spørgsmål kontakt Tina Olsen eller udfyld henvendelsesskemaet og ansøg om at starte et forløb.

Illustration af et profilbillede

Tal med en frivillig mentor!

Hvis du er blind eller svagsynet, kan du få en rollemodel, der deler sine erfaringer med og viden om uddannelses- og jobmuligheder. De frivillige mentorer er integrerede på arbejdsmarkedet.

Læs mere om den frivillige mentorordning

Læs også gode råd fra IBOS’ arbejdsmarkedskonsulenter om at få og fastholde et job som blind eller svagsynet. 

Gå til gode råd om arbejdsliv