For dig med synsnedsættelse

illustration af citationstegn i taleboble

IBOS er for alle med et synshandicap, hvor optiske hjælpemidler alene ikke kan løse synsproblemet.


IBOS kan hjælpe

IBOS er et rehabiliterings- og videnscenter for unge (over 14 år) og voksne, som har et alvorligt synshandicap, der ikke kan korrigeres med briller, kontaktlinser eller anden optik. IBOS har både kortere og længerevarende tilbud. Noget er ganske gratis og noget skal ansøges via din kommune. Vi hjælper også dine pårørende eller andre fra dit nærmiljø. Det kan være en lærer, arbejdsgiver, studievejleder eller en sagsbehandler. De kan også få vejledning, kurser og rådgivning.

Få rådgivning

Alle over 14 år kan henvende sig og få rådgivning og vejledning om alt der vedrører en synsnedsættelse. Kontakt et af IBOS’ faglige teams, fx IT, hjælpemidler, musik, studievejledning, psykologhjælp eller læsning. Få overblik over de forskellige teams og områder nedenfor .

Kontakt et fagligt team

Bliv udredt

Alle over 14 år, der har brug for fagligt input og viden i forhold til at få eller fastholde et job eller uddannelse, kan blive udredt gratis, når der er tale om problemstillinger, som ikke kan løses lokalt. Udfyld skemaet, så vil visitationsteamet vurdere og starte udredningen hurtigst muligt.

Find henvendelsesskema og samtykke

Livet med synsnedsættelse

Hvordan er det at leve med et synshandicap? Herunder kan du få tips, vejledning, inspiration og personlig historier. Blandt andet igennem brochurer, flyers, video og podcast. Derudover har vores eksperter samlet gode råd om IT, hjælpemidler, beskæftigelse og meget mere.

Læs mere på siden ‘Gode råd og viden

Sociale aktiviteter – mød andre

Når man har en synsnedsættelse, så har det stor betydning at møde andre i samme situation, som man kan dele erfaringer med. Derfor har IBOS tilbud med fokus på at mennesker med synsnedsættelse kan møde ligestillede. Fx fællesspisning, IBOS Sommercamp og kurser.

Læs mere på siden ‘Sociale aktiviteter’

Beskæftigelsestilbud

Vi giver mennesker med synsnedsættelse de nødvendige strategier, redskaber og hjælpemidler, der skal til for at komme tættere på et arbejdsliv, praktik, job og en så selvhjulpen og meningsfuld hverdag som muligt.

Læs mere om IBOS’ beskæftigelsestilbud

Uddannelsestilbud

Vi har et bredt tilbud af muligheder til unge, der skal på ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse og har brug for alt fra en startpakke til et studieforberedende kursus eller en afklarende snak med studievejlederne.

Læs mere om IBOS’ uddannelsestilbud

Botilbud

IBOS ligger i Hellerup. Det er et centralt bosted i skønne grønne omgivelser med fokus på trivsel og fællesskab. IBOS bosted har over 30 pladser fordelt på 19 værelser og 13 lejligheder. 

Læs mere om IBOS’ Botilbud

Dagtilbud

Vi har et bredt tilbud af muligheder til dig som ønsker et dagtilbud fx beskyttet beskæftigelse, værksteder og aktivitets- og samværstilbud.

Læs mere om IBOS’ Dagtilbud

Socialstyrelsens logo

IBOS har mange gratis muligheder!

IBOS er VISO-leverandør for Socialstyrelsen. Det betyder, at vi tilbyder gratis kurser, viden, gode råd, udredning om uddannelse og beskæftigelse og gratis specialrådgivning til alle over 14 år med synsnedsættelse, deres pårørende og fagpersoner.


Illustration af en smartphone med forstørrelsesglas foran

Brug for hjælpemidler

IBOS er specialiseret i hjælpemidler, der gør hverdagen nemmere. Vi rådgiver gratis om alt fra de lavteknologiske hjælpemidler til det nyeste indenfor IT.


illustration af tre bøger i en bunke

Tilbud til dit arbejds-, uddannelses- eller hverdagsliv

Har du et synshandicap? Se, hvad IBOS har af samlede tilbud i forhold til områderne: beskæftigelse, uddannelse, og hverdag. Har du flere udfordringer læs om IBOS’ STU og bo-og dagtilbud.

Vi har samlet viden og tilbud om arbejde, uddannelse og hverdag


Grafik: Kommuneskilt

Få overblik: Katalog med alle forløb vi sælger til dig via kommunen

IBOS sælger også kortere og længerevarende indsatser og forløb. Se hele listen over hvad din kommune kan henvise dig til.

Fandt du ikke, hvad du søgte? Ring til os på 39 45 25 45.

Du kan også få hjælp lokalt

Det vigtigste, hvis man får en synsnedsættelse, er, at man kontakter synsprofessionelle, der kan hjælpe. Udover på IBOS, som er landsdækkende med specialiseret fokus på uddannelse og arbejdsmarkedet, så kan synsprofessionelle være ansat i kommunale eller regionale kommunikationscentre eller i den enkelte kommune. Øjenforeningen ”Værn om Synet” har en hjemmeside, der kan guide dig til den lokale hjælp.

Synsrådgivning svagsynede | Øjenforeningen